18. Genel Kurul Üzerine (VII) – (05.03.2008)

Deniz Tüfekçi’nin TÜRSAB Genel Kurulu yorumunu sürdürüyoruz.

GENEL kurul öncesinde yollara düşüp mevcut yönetime alternatif olmayı düşünen adaylar arasında en örgütlü “görüneni” kuşkusuz Aydın Yaylacıklılar görünüyordu. Ama örgütün içi boş, daha doğrusu her ne kadar sitesinde bir çok kişi kayıtlı olsa da zaman zaman bu kişilerle toplansa da, 350 civarında olduğunu söylediği acentacı meslektaşlarımızın söylenildiği gibi bir örgütlenmeye dahil olmadığı çok geçmeden anlaşılıverdi.
Yıllarca suskun kalıp, mesleği ile ilgili hiç bir konuda görüşünü meslektaşları ile paylaşma gayreti içine girmemiş,bildiklerini, düşündüklerini şunu bunu üzme kaygısını taşıyarak açıklamamış, amacının üzüm yemek olduğu konusunda inandırıcı olamamış adaylara ne yazık ki meslektaşları bir ziyaret, bir tanışma, iki nutuk ile oy vermiyorlar. Gündemi olmayan liderler, geleceğe yönelik inandırıcı,heyecan verici projesi olmayan kişiler,hatta gündemi bile takip etmekten uzak adaylar, örgütlenme konusunda yeteri kadar gönüllüyü de etrafında toparlama becerisini gösteremediler.Başaran Ulusoy ile şu veya bu nedenle arası açıldığı için muhalefet listesine adını yazdıranlardan oluşmuş listelerin nasıl bir örgütlenmeden ziyade ne için örgütlendikleri daha baştan belliolmuştu zaten.
Dilek ve temenniler bölümünde söz alan değerli meslektaşlarımızın bir kısmı son derece akıl dolu, yapıcı, mesleğimize ivme kazandıracak eleştirilerde bulunmuşlar, öneriler getirmişlerdir. Özellikle muhalefet adaylarının bu konuşmaları bir ders olarak eğer gelecekte de adaylıklarını sürdürmek istiyorlarsa tekrar tekrar dinlemelerinde yarar görüyorum.Tek örgütlü kesim, Başaran Ulusoy’un önderlik ettiği kesimdi.
Neredeyse 300 kişilik bir ordu ile genel kurula hazırlanan Başaran Ulusoy, örgütlülüğü, karizmatik olmasa da başarıyla sürdürdüğü liderlik anlayışını kendi “has ekibinin” de son derece başarılı çalışması yanında TÜRSAB’ı tüm birimleriyle harekete geçirebilmiş, karşıtlarının örgütsüzlüğü, hırsları nedeniyle kendine ciddi bir avantaj yaratmıştı. Bu tabloyu, Emre Pekin değiştirmek için çok uğraşmış ancak hırsları akıllarından önde koşanların altında kalmaktansa, bir kenara çekilmiş, sonucu, o bildiği sonucu seyretmekle yetinmiştir.
e-mail:suattore@smpublication.com

(05.03.2008)

Deniz Tüfekçi’nin TÜRSAB Genel Kurulu yorumunu sürdürüyoruz. ULUSAL Turizm Konseyi ile ilgili yaptığım konuşmayı bile anlamaktan uzakmuhalefet adaylarının konu ile ilgisi olmayan “Ulusal Tanıtım Konseyi” söylemini bana yanıt olarak vermesi, muhalefete soyunan değerli meslektaşlarımızın konularına hiç hakim olmadığını, turizm ile tanıtımın farklı kelimeler olduğunu acaba salondakiler fark edemeyecekler miydi?

DENİZ Tüfekçi’nin haftalardır sürdürdüğümüz TÜRSAB Genel Kurulu yorumunun ardından yapılması gerekenleri yine onun ağzından aktarıyoruz: